UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Śniadania
Dostępne wtorek-piątek od 12:00 do 15:00 oraz sobotę i niedzielę od 10.00 do 14.30
sałatę, sezonowe owoce, świeże pieczywo, masło
POZYCJE ŚNIADANIOWE DO WYBORU:
- Parma - wytrawny gofr, szynka parmeńska, szpinak, jajo sadzone eko, rukola, salsa pomidorowa
- Warsaw Touch - Słodki gofr, karmelizowane jabłko, krem waniliowy, lody waniliowe, okruchy z piernika
- Omlette - Omlet, grzyby, pomidory, parmezan
- Asian Shakshuka - Shakshuka, feta, jajko sadzone, pietruszka, pomidory 0 79.00
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Przystawki
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Zupy
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Dania Główne
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Desery
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
sałatę, sezonowe owoce, świeże pieczywo, masło
POZYCJE ŚNIADANIOWE DO WYBORU:
- Parma - wytrawny gofr, szynka parmeńska, szpinak, jajo sadzone eko, rukola, salsa pomidorowa
- Warsaw Touch - Słodki gofr, karmelizowane jabłko, krem waniliowy, lody waniliowe, okruchy z piernika
- Omlette - Omlet, grzyby, pomidory, parmezan
- Asian Shakshuka - Shakshuka, feta, jajko sadzone, pietruszka, pomidory 0 79.00 dodaj usuń 1 Podwędzany tatar wołowy Z majonezem z czosnkiem niedźwiedzim, grzybkami shimej, słonecznikiem, szczypiorkiem i piklami 0 49.00 dodaj usuń 2 Chrupiące ziemniaki z majonezem truflowym Parmezanem i letnią truflą 0 39.00 dodaj usuń 3 Marynowane tofu w sosie hoisin (Vegan) Z sałatką z rzepy i pora, majonezem siracha i kolendrą 0 36.00 dodaj usuń 4 Sałaty z sosem cezar z kurczakiem Z pomidorkami cherry, kaparami, parmezanem i grzanką ziołową 0 44.00 dodaj usuń 5 Sałaty z sosem cezar z krewetkami Z pomidorkami cherry, kaparami, parmezanem i grzanką ziołową 0 49.00 dodaj usuń 8 Rosół z kaczki z pierożkami z mięsem Pieczonymi pomidorki, szczypiorkiem i oliwą lubczykową 0 31.00 dodaj usuń 9 Zupa cebulowa z grzanką truflową Z serem gruyer i oliwą z czosnku niedźwiedziego 0 29.00 dodaj usuń 13 Policzki wołowe wolno gotowane Z sosem własnyn z puree ziemniaczanym, sałatką z ogórka małosolnego i groszku z vinegretem z czosnku niedźwiedziego 0 74.00 dodaj usuń 14 Smażone szparagi (Vegan) Z baby brokułem z ziemniakami francuskimi i sosem gouchujang 0 47.00 dodaj usuń 15 Halibut gotowany W maśle z sosem ziołowym na bazie maślanki z kawiorem, groszek cukrowy ze szparagami i sałatka z czarnej soczewicy 0 69.00 dodaj usuń 16 Udon z krewetkami Z sosem z zielonego curry, czerwoną cebulą, zielonymi warzywami z kolendrą i prażonymi orzechami z sezamem 0 49.00 dodaj usuń 17 Noga z kaczki pekińskiej Z sosem porto z zapiekanką ziemniaczaną z truflą i baby brokułem 0 64.00 dodaj usuń 18 Ravioli ze szparagami W emulsji maślanej z groszkiem i czosnkiem niedźwiedzim, parmezanem i szczypiorkiem 0 49.00 dodaj usuń 19 Pierś z kurczaka zagrodowego Ze smażoną sałata rzymska z dresingiem, sosem tymiankowym i ziemniakami francuskimi 0 57.00 dodaj usuń 20 Ptyś z kruszonką Z kremem pistacjowym z owocami 0 32.00 dodaj usuń 21 Sernik z białą czekoladą Z sosem z czerwonej porzeczki z owocami 0 29.00
ul. Stanisława Kostki Potockiego 22
Godziny przyjmowania zamówień
Villa22 – Food / Art / Friends to miejsce łączące kulturę i sztukę z pasją do kuchni. Historyczna kameralna Villa to butikowa restauracja stawiająca na jakość i sezonowość połączona z galerią sztuki, za sprawą galerii obrazów Andrzeja Fogtta oraz licznych wydarzeń artystycznych.
Jednym z głównych filarów kulinarnych doświadczeń w Villi 22 jest wyjątkowe wykorzystanie owoców morza. Szef kuchni doskonale rozumie sztukę przygotowywania świeżych owoców morza i tworzenia potraw, które podkreślają ich delikatny smak i teksturę. Jednocześnie czerpie inspirację z lokalnych, ekologicznych produktów. Jest zagorzałym zwolennikiem sezonowych składników, które podkreślają naturalny smak potraw.