UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Śniadania
Dostępne w soboty i niedzielę od 11.00 do 13.00
sałatę, sezonowe owoce, świeże pieczywo, masło
POZYCJE ŚNIADANIOWE DO WYBORU:
- Parma - wytrawny gofr, szynka parmeńska, szpinak, jajo sadzone eko, rukola, salsa pomidorowa z oliwą
- Warsaw Touch - Gofr na słodko, konfitura jabłkowa, cynamon, miód
- Omlette - Omlet, grzyby, pomidory, parmezan
- Asian Shakshuka - Shakshuka, jajko sadzone, pietruszka, pomidory 0 75.00
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Przystawki
W soboty i niedziele dania dostępne od godziny 13.00 do 21.00.
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Zupy
W soboty i niedziele dania dostępne od godziny 13.00 do 21.00.
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Dania Główne
W soboty i niedziele dania dostępne od godziny 13.00 do 21.00.
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
Desery
W soboty i niedziele dania dostępne od godziny 13.00 do 21.00.
UWAGA
Osoba odbierająca zamówienie od kierowcy musi być pełnoletnia
sałatę, sezonowe owoce, świeże pieczywo, masło
POZYCJE ŚNIADANIOWE DO WYBORU:
- Parma - wytrawny gofr, szynka parmeńska, szpinak, jajo sadzone eko, rukola, salsa pomidorowa z oliwą
- Warsaw Touch - Gofr na słodko, konfitura jabłkowa, cynamon, miód
- Omlette - Omlet, grzyby, pomidory, parmezan
- Asian Shakshuka - Shakshuka, jajko sadzone, pietruszka, pomidory 0 75.00 dodaj usuń 1 Podwędzany tatar wołowy Z majonezem ziołowym, prażony słonecznik, marynowany borowik, kiszony ogórek, pikle, bagietka 0 49.00 dodaj usuń 2 Francuskie ziemniaki z majonezem truflowym Parmezanem i letnią truflą 0 39.00 dodaj usuń 3 Kurki leśne z szalotką i śmietaną Zapiekane z parmezanem, bagietka 0 36.00 dodaj usuń 4 Sałata Cezar z kurczakiem Pomidorkami cherry, kaparami, parmezanem i grzanką ziołową 0 44.00 dodaj usuń 5 Sałata Cezar z krewetkami Pomidorkami cherry, kaparami, parmezanem i grzanką ziołową 0 49.00 dodaj usuń 8 Rosół z kaczki z pierożkami z mięsem Pomidorkami, szczypiorkiem i oliwą lubczykową 0 31.00 dodaj usuń 13 Policzki wołowe wolno gotowane Z sosem własnyn z puree ziemniaczanym, sałatką z ogórka małosolnego i groszku z vinegretem z musztardy francuskiej 0 74.00 dodaj usuń 14 Grillowane warzywa z dzikim brokułem I francuskimi ziemniakami, sos z karmelizowanej cebuli 0 47.00 dodaj usuń 15 Halibut gotowany W maśle z sosem śmietanowym z kawiorem i białym winem, soczewica bieługa z pomidorami i bobem, fasolka szparagowa 0 69.00 dodaj usuń 17 Noga z kaczki pekińskiej confit Sos z winem Porto, zapiekanka ziemniaczana z truflą, baby brokuł i fasolka szparagowa 0 64.00 dodaj usuń 18 Ravioli ze szparagami W emulsji maślanej, bób, parmezan, szczypiorek 0 49.00 dodaj usuń 19 Pierś z kurczaka zagrodowego Ziemniaki francuskie, palony brokuł, sos kurkowy z tymiankiem 0 57.00 dodaj usuń 22 Fondant z belgijskiej czekolady Z płynnym środkiem 0 26.00
ul. Stanisława Kostki Potockiego 22
Godziny przyjmowania zamówień
Villa22 – Food / Art / Friends to miejsce łączące kulturę i sztukę z pasją do kuchni. Historyczna kameralna Villa to butikowa restauracja stawiająca na jakość i sezonowość połączona z galerią sztuki, za sprawą galerii obrazów Andrzeja Fogtta oraz licznych wydarzeń artystycznych.
Jednym z głównych filarów kulinarnych doświadczeń w Villi 22 jest wyjątkowe wykorzystanie owoców morza. Szef kuchni doskonale rozumie sztukę przygotowywania świeżych owoców morza i tworzenia potraw, które podkreślają ich delikatny smak i teksturę. Jednocześnie czerpie inspirację z lokalnych, ekologicznych produktów. Jest zagorzałym zwolennikiem sezonowych składników, które podkreślają naturalny smak potraw.